امروز : 1403/01/10
آزمون ذرات مغناطیسی (Magnetic Particle Test, MT)
آزمون ذرات مغناطیسی (Magnetic Particle Test, MT)

آزمون ذرات مغناطیسی 

در بازرسی غیر مخرب جوش و تست غیر مخرب جوش انواع آزمون انجام می شود که یکی از آنها آزمون ذرات مغناطیسی است که در این مقاله قصد داریم به بررسی این آزمون بپردازیم.

شرکت بازرسی خبرگان تهران  با انجام آزمون ذرات مغناطیسی توسط کارشناسان حرفه ای کلیه عیوب مربوط به جوش را شناسایی میکند و عملیاتی را برای جلوگیری یا رفع این مشکلات انجام میدهد .

قبل از هر چیزی باید بدانیم که  منظور از  آزمون ذرات مغناطیسی چیست و چه عملیاتی در این نوع آزمون انجام میگیرد.با ما همراه باشید.

 

آزمون ذرات مغناطیسی یا MT چیست ؟!

یکی از آسانترین  راه های  بازرسی غیر مخرب جوش، آزمون ذرات مغناطیسی یا MT می باشدبازرسی جوش MT برای شناسایی ایراد های  سطحی، توانایی زیادی دارد . امروزه شیوه های بازرسی غیر مخرب نسبت به گذشته افزایش یافته است.که در بیشتر صنعت ها به علت نیاز ، از چندین روش برای کنترل و کیفیت استفاده میکنند که یکی از گسترده ترین روش های آزمون غیر مخرب، تست ذرات مغناطیسی است.

آزمون ذرات مغناطیسی، نوعی از بازرسیغیر مخرب جوش است که در آن با استفاده از مغناطیس کردن قطعه و تغییرات در میدان مغناطیسی قطعه، ارزیابی انجام می شود.

همانطور که از نام آزمون مغناطیسی پیداست این تست  تنها برای بازرسی موادی کـــه قابلیت مغناطیسی شدن را دارند استفاده میشود .

برای انجام آزمون مغناطیسی ابتدا  قطعه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم آهنربا می شود. در آهنربا شدن قطعه بصورت مستقیم جریان برق مستقیم از داخل قطعه عبور داده میشود که سبب به وجود آمدن و یک میدان مغناطیسی در ماده میشود .

در آهنربا شدن قطعه بصورت غیرمستقیم میدان مغناطیسی به وسیله یک آهنربای دیگر در داخل قطعه تست القا میشود .و شار مغناطیســـی بصورت یکپارچـــــه از قطب N بـه قطب S به جریان می‌افتد. در صورت وجود هرگونه ناپیوستگی عیوب جوش مانند تخلخل ، وجود ترک و … داخل قطعه از آنجا که ذرات آهن در امتداد خطوط میدان مغناطیسی متمرکز می شوند ، وقتی به قسمتی از قطعه که ترک خورده است میرسند چون در آنجا قطب اضافی N و S وجود دارد ، جمع میشود و با همین علائم بازرس میتواند از وجود ترک در قطعه مطــلع شود .

همانطور که اشاره شد آزمون مغناطیسیMT  یک تست ساده است که میتوان در جاهای  دور از دسترس استفاده شود امـا دارای محدودیت هایی نیز هست برای مثال باید گفت که   این روش را برای قطعاتـــی که دارای سطح زبر هستند نمیتوان استفاده کرد برای اینکه ذرات زیر مغناطیســـی در داخل آن ها حبس میشود و باعث ایجاد خطا در نتیجــه آزمایش خواهد شد . از محدودیت های دیگر  روش آزمون مغناطیسی این است که باید قطعه در دمای زیاد نباشد  زیرا  امکان دارد  وقتی  روی سطح قطعه ذرات مغناطیسی اسپری میشوند بلافاصله ، مایع اسپری سریع خشک شود  و آزمایش به نتیجه خوب نرسد .

علاوه بر این در آزمون مغناطیسیMT  ،مانند تست التراسونیک UT آماده سازی سطح لازم نیست. بنا به دلایلی که گفته شد ،این روش یکی از روش های فراگیردر  بازرسی  غیر مخرب جوش NDT است .

در ادامه به تفسیر معایب و مزایا و تمامی موارد لازم برای آزمون مغناطیسی را به طور گسترده خواهیم پرداخت.